Servicii

Aflați cu ce pot fi de ajutor

CONSULTANȚĂ

Scopul învățării ar trebui să fie schimbarea comportamentelor în organizații și dezvoltarea angajaților. Pentru a atinge acest scop, începem cu analiza nevoilor de învățare pentru a fundamenta cea mai bună soluție de învățare care să atingă rezultatele de business.

TRAINING PERSONALIZAT

În ambele cazuri: training la sală sau online, utilizarea unui mix potrivit de design instrucțional, interactivitate și elemente vizuale îmi permite să livrez cursanților un conținut care le dă voie să gândească critic și îi încurajează să aplice imediat cea ce învață.

GAMIFICATION

Elementele de gamification pot fi adăugate experienței de învățare în moduri diferite. Modulele gamificate pot crește implicarea și competitivitatea personală, motivează cursanții să acumuleze cât mai multe puncte sau provocări trecute cu succes și să învețe din greșelile lor.

BLENDED LEARNING

Prin infuzarea unor elemente de învățare în format print, digital sau social în sesiunile de training învățarea poate deveni mai centrată pe cursant, oferind spațiul necesar celor care învață să exploreze informațiile în ritmul propriu.

PORTALURI DE ÎNVĂȚARE (LMS)

Învățarea poate fi livrată printr-o varietate de medii, în funcție de obiectivele pe care doriți să le atingeți. Aici putem vorbi despre învățarea online clasică într-un LMS (ex. Moodle / Melon), offline prin xAPI (Tin Can), o poveste interactivă folosind WordPress sau chiar „just-in-time” training cu ajutorul unei Learning App.

MICRO LEARNING

Sunt conștient de timpul limitat al fiecăruia dintre noi. De aceea, mărunțind conținutul și folosind elemente digitale, cursanții nu vor mai experimenta supraîncărcarea cu cunoștințe și vor putea localiza informația „just-in-time”, când au nevoie.

Dragos Apostu

Trainer & Instructional Designer

#elearningdeveloper #digitaltransformation #training #instructionaldesginer